HISTORIEN

 

Hele historien


Siden 1897 - og gennem 4 generationer, har familiefirmaet I.M. Frellsen fremstillet gourmetprodukter i høj kvalitet.

Da I.M. Frellsen blev grundlagt af Julius Muldorff Frellsen, var det en sukkervarefabrik, der producerede bolcher i Slagelse. I.M. Frellsen drev firmaet til sin død i 1942, hvor han blev efterfulgt af sin ældste søn Henning Frellsen.

Henning Frellsen omkom ved en trafikulykke i 1945, hvorefter Ole Frellsen blev indehaver af firmaet. Tiden efter krigen var god for sukkervarebranchen, og firmaet voksede. I 1949 åbnede de første detailudsalg. Dropskogeriet blev erstattet af en chokoladefabrik - antallet af butikker voksede og udviklede sig til chokoladeforretninger med et højt kvalitetsniveau.

13 år efter åbnede den første kaffeforretning og det blev starten på en kraftig ekspansion. I begyndelsen af 70’erne havde man 160 kaffeforretninger med egen import, risteri og pakkeri. I midten af 70’erne ændrede kaffemarkedet sig. Forbruget af friskmalet kaffe blev erstattet af vacumpakket kaffe - solgt på tilbud i supermarkeder.

I takt med denne udvikling lukkede firmaet sine kaffeforretninger, og specialiserede sig i salg til det professionelle marked - kantiner, institutioner, restaurationer og hoteller m.m.

I 1975 blev tredje generation optaget som medindehavere i firmaet - de tre sønner Claus Frellsen, Jørgen Frellsen og Michael Frellsen.

I 2007 blev Henrik og Peter Frellsen udnævnt til direktører for henholdsvis Kaffe- og Chokoladeafdelingen i Roskilde. Så nu er det 4. generation af familien, der driver firmaet videre og er dermed fortsat en velfungerende familievirksomhed. 

I.M. Frellsen har ca. 380 medarbejdere og har specialiseret sig i kvalitetsprodukter indenfor kaffe, hjemmelavet chokolade og andre delikatesser.

Kaffe, te, tilbehør m.m. leveres af salgschauffører fra Randers og Roskilde til over 7.000 virksomheder, institutioner, restaurationer og hoteller i hele landet.

Chokoladen afsættes gennem vores egne 39 Frellsen butikker over hele landet, samt via en engros afdeling.