FRELLSEN TE

Frellsen vægter kvalitet og troværdighed højt og derfor er det de gode råvarer og den rene smag vi sætter i centrum ved udviklingen af egen te serie samt ved udvælgelsen af supplerende te produkter.

Gå på oplevelse i vores mange varianter og find dine egne favoritter. 

 
37

I respekt for 5.000 års tedyrkelse og dig som tedrikker, er det vort ønske at du i hver kop Frellsen Te kan smage at vi har gjort os umage.

Te er en plante, som vokser i sur jord på højder, fra niveau ved havet op til 2500 m.o.h. Planten er grøn året rundt og lader man den vokse, kan den blive op til 30 meter høj. I store højder bliver busken mindre og vokser langsommere, men kvaliteten på teen bliver bedre. Smagen på te ændres hele tiden på grund af klimaet og temperaturforholdene. Teen er derfor ikke identisk fra dag til dag. Teen dyrkes og fremstilles på teplantagen, og de nyplukkede, friske grønne blade kommer til fabrikken dagligt.

35
34

Sort te

Den mest kendte type te. Sælges i mange forskellige sorteringer og størrelser. Fremstilles stort set i alle te producerende lande. Kan drikkes rene, men er også ofte brugt til aromatiseret te.

Vandtemperaturen for sort te skal være 100°C.

Fermenteret te.


 

Hvid te

Er den mest kostbare og eksklusive te. Den produceres i begrænsede mængder i Kina og kan kun plukkes få dage om året. Teen kan udelukkende plukkes på tørre dage, duggen skal være fordampet og der må ikke være frost. Hvid te har et stort indhold af antioxidanter. Når bladene er dampede og tørret, ligner de små hvide blomster, deraf navnet.

Vandtemperaturen for hvid te skal være 70°C.

Ufermenteret te.

 

Grøn te

Friske grønne blade spredes ud i et tyndt lag og udsættes for sollys eller varm luft 1-2 timer. Herefter bliver bladene dampet eller ristet til de er fugtige og bløde. Bladene bliver rullet og tørret i ca. 1- 2 timer. De har nu fået en mat, grøn farve og er klar til sortering. Den grønne te har et stort indhold af antioxidanter.

Vandtemperaturen for grøn te skal være 80°C.

Ufermenteret te.

 

Rooibush te

Er fra en busk der gror i det sydlige Afrika – Rooibush betyder ”rød busk”. Kvistene bliver plukket ca. 2 gange om året og bliver behandlet og fermenteret næsten som alm. Sort te. Rooibush te får en flot rubinrød farve, fyldig og dyb intens smag, og indeholder ingen koffein eller garvesyre.

Vandtemperaturen for rooibush skal være 100°C. 

FRELLSEN TE - DEN RENE SMAG AF... TE

Vi har de sidste år haft vores egen teserie, som vi har stræbt efter at gøre endnu bedre. Derfor er hvert tebrev nu pakket, så smag og aroma bevares bedre end tidligere, og vi har øget mængden af te til 1,8g te pr. brev. Det vil give dig som tedrikker en mere fyldig og smagfuld oplevelse.

  Vores udvalg 

FRELLSEN TE I LØSVÆGT

Frellsen har et stort sortiment af te i løsvægt. Teen er pakket i lufttætte poser af 1 kg.

 I katalog

GOOD KARMA TE

Good Karma er en serie af yderst velsmagende teer. Alle ingredienser er nøje udvalgt og sammensat så alle kan få en skøn og velsmagende teoplevelse.

  Vores udvalg 

NUMI - FAIRTRADE & ØKOLOGISK TE

Numi bruger hele økologiske blade i teposerne, aldrig bittert smagende testøv eller terester. Hver tepose leverer kvaliteten af løs te og giver en smag som nærer kroppen og beroliger sjælen. For at fremstille den renest mulige te bruges kun rigtig frugt og rigtige blomster, urter og krydderier i teposerne dvs. uden kunstig tilsætning af olier eller smagsstoffer som er almindeligt i markedet. Dette skaber en naturlig autentisk smag. 

  Vores udvalg 

TEA OF LIFE

Tea of Life er en serie af velsmagende, delikate økologiske og fairtrade teer. Der er både sort- og grøn te, samt urtete – noget for enhver smag.

  Vores udvalg