Vidste du...
 

At en tebusk giver ca. 70g færdig de per. år.
En teplukker kan plukke ca. 35 kg. grønne teblade pr. dag.

I 2018 indtog Danskerne mere end 370 millioner kopper te.
Det svarer til et gennemsnit på lidt over 61 kopper te pr. år, fordelt på hele Danmarks befokning, der tæller næsten 6 millioner mennesker.

Løs te - En verden af te

Vi har de sidste år haft vores egen teserie, som vi har stræbt efter at gøre endnu bedre. Derfor er hvert tebrev nu pakket, så smag og aroma bevares bedre end tidligere, og vi har øget mængden af te til 1,8g te pr. brev. Det vil give dig som tedrikker en mere fyldig og smagfuld oplevelse.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Te er en plante, som vokser i sur jord på højder, fra niveau ved havet op til 2500 m.o.h. Planten er grøn året rundt og lader man den vokse, kan den blive op til 30 meter høj. I store højder bliver busken mindre og vokser langsommere, men kvaliteten på teen bliver bedre. Smagen på te ændres hele tiden på grund af klimaet og temperaturforholdene. Teen er derfor ikke identisk fra dag til dag. Teen dyrkes og fremstilles på teplantagen, og de nyplukkede, friske grønne blade kommer til fabrikken dagligt.

 

Frellsen byder dig velkommen

til en verden af te

 

Te i løs vægt

Frellsen har et stort sortiment af te i løsvægt. Teen er pakket i lufttætte poser af 1 kg.

Te skolen

Det er ikke ganske klart, hvornår og hvorledes teen kom til Danmark. Det formodes, at teen er kommet til Danmark fra Holland, og at indførsel og udbredelse er sket sidst i 1600-tallet. De ældste tepotter fundet i Danmark stammer fra år 1665. Det passer med den øvrige europæiske udbredelse af te. Før den asiatiske te blev indført i Danmark, var der tradition for tilberedning af urter med varmt vand (som kamillete).